Introductie

Ontstaan van de ‘Stichting Hetty Denen voor Zambia’

Het ideaal van Hetty was om na haar afstuderen aan de Landbouw Universiteit in Wageningen af te reizen naar verre oorden en samen te werken met vrouwen en kinderen uit andere culturen. Na in verschillende landen te hebben gewerkt is ze, in april 1994 samen met haar man Joost, vertrokken naar Zambia als ontwikkelingswerkster. Ze was een idealiste; wist wat ze wilde en deed dit ook. Haar betrokkenheid was grenzeloos.

HettyDenen

Op kerstavond 1994 is Hetty op 27 jarige leeftijd overleden door een auto-ongeluk. Niet alleen haar leven verdween maar ook al haar idealen en dromen leken te verdwijnen. Tijdens haar begrafenis is een deel voorgelezen van haar verstuurde brieven aan de familie. Veel mensen voelden zich hierdoor aangesproken en gaven met gulle hand. Hierdoor werd het idee geboren om in 1995 de stichting op te richten met als doel: Het ondersteunen, zowel financieel als anderszins en uitbouwen van de door de Hetty Denen gestarte activiteiten met betrekking tot noodlijdende kinderen in Zambia en voorts al hetgeen rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

Wij zijn vanaf 1995 actief op basis van vrijwilligers. We werken direct samen met contactpersonen in Zambia die we persoonlijk kennen. We proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van onze activiteiten via de jaarlijkse nieuwsbrief. Op deze site vindt u informatie over de gesponsorde projecten. Dit werk is alleen mogelijk dankzij de interesse die u allen laat zien. Onze dank daarvoor!